torstai 12. tammikuuta 2012

Ovi mun sydämeeni..:D

Heh..no ei ehkä näillä ovilla sinne päästä!:) Tässäpä on pari ovea, jotka on tehty tässä remontin yhteydessä. Meidän eteistilasta on käynti wc/kylppäriin ja tavallinen aukeava ovi olisi tullut aika ikävästi tielle, joten liukuovi oli paras vaihtoehto! Tässä on 2"x2" tehty runko ja paneelit päälle sekä listoilla viimeistely. Kiskostot ja rullat on hommattu ihan rautakaupasta, niitä ei sentään ruvettu itse hitsailemaan ja kasailemaan!

Wc/kylppärin liukuovi

Yläkerran huoneen ovi olikin murheen kryyni, kun se sattui juuri sillätavalla, että oven yläkamana ei ollut kokonaan suora, vaan lähti laskeutumaan alaspäin kesken matkan. Tavallinen ovi ei siis tullut kyseeseen, eikä paljeovikaan siihen suttaantunut. Noh, mutta sehän ei tietenkään haitannut, koska nehän olisi ollut taas ihan liian tavallisia kaiken tämän muun outouden keskelle!!:D Siihen tulikin tällainen ratkaisu!

Yläkerran huoneen ovi

Kuten valitettavasti kuvasta huomaa, oviaukon listoista vähän puuttuu vielä valkolakkaa...:) Mutta ovi on siis tehty vanhan ladon seinälaudoista. Yläreunan kulman kohdalla, ovi on saranoitu, eli ovi taittuu kahteen osaan kun se avaa. Näin säästetään tilaa huoneen puolella, kun oven voi taittaa kahtia olemaan. Harvalaudoitus on myös käytännöllinen siitä syystä, että meidän lämmitys tapahtuu alakerran leivinuunilla, joten lämmön jakautuminen huoneeseen on helpompi tämmöisellä huokoisella ovella silloin kun se on kiinni. Muuten ei lämmin juurikaan pääsisi huoneeseen. Ovesta puuttuu vielä helat ja systeemit, mutta teenpä ne sitten kun on taas aikaa ja inspiraatiota. Näissä omissa hommissa on hyvä, kun ei ole aikatauluja valmistumisesta!!:D Sanonta 'hiljaa hyvä tullee' pitää kyllä paikkaansa! Tuota yläkerran ovea oli mukava kasailla, terassilla kauniina kesäpäivänä! Oli älyttömän kuuma ja hikipäissäni ruuvailin, ruuvitkin loppuivat kesken ja urakka loppuikin siltä päivältä. Ovi on nyt ollut paikoillaan n. pari vuotta. 

Tuota ovea tehdessä ja miettiessä tämän vanhan talon muotoja, on jo monesti todettu se tosiasia, että vatupassin on voinut surutta jättää pois käytöstä, koska mikään ei ole suoraa...Silmämääräinen tarkastelu riittää monesti ja pieni kepulikonsti!:D:D Silmää on helppo huijata...:P

Meidän mökissä ei loppujen lopuksi ole edes paljon ovia. Ei ole mitään syytä ollut laittaa. Käytännön syistä, piti pojan syntymän jälkeen laittaa keittiön ja eteis/wc/kirjasto tilojen väliin paljeovi, ettei kissat yöllä tulisi pojan päälle nukkumaan. Nykyään sitäkään ovea ei tarvitse, mutta siinäpähän tuo on ollut. Voisi tietysti keksiä jonkin omaperäisemmän itsetehdyn oven tuon muovisen kauheuden tilalle...Hmmm...siitäpä voisi ottaakin projektia jossain vaiheessa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti